onsdag 24 september 2014

Italienskt bjudbröd


1 gul lök

2 vitlöksklyftor

10 soltorkade tomater

500 köttfärs

smör att steka i

1 burk krossade tomater

2 msk torkad basilika alt. en kruka färsk

salt & peppar

en nypa socker

1 dl blandade oliver utan kärnor

125 g mozzarella

150 g riven ost (gärna med mycket smak)

1 lantbröd el liknande (runt eller avlångt)


Gör så här:
  1. Hacka lök, vitlök och tomaterna. 
  2. Stek färsen med löken och tillsätt sedan krossade tomater, soltorkade tomater och basilika. 
  3. Låt sjuda 10 min. Smaka av med salt, peppar och socker. 
  4. Ställ åt sidan och låt svalna något.
  5. Skär av ett lock på brödet och gröp ur det tills det återstår en kant på ca 2 cm runtom. 
  6. Hacka oliverna och skär mozzarellan i bitar. 
  7. Blanda ner riven ost, mozzarella och oliver i köttfärsblandningen och fyll brödet med detta. 
  8. Lägg på locket och slå in brödet i aluminiumfolie. 
  9. Grädda i 175 grader, ca 30 min – tills det är genomvarmt.
  10. Servera med en god blandad sallad.

Inga kommentarer: