onsdag 13 augusti 2014

Italiensk färsrulle



500 g fläskfärs

3 msk torkad oregano

2 pressade vitlöksklyftor

2 mozarellabollar

3 msk basilika

2 burkar körsbärstomater

1 msk flytande honung

salt och peppar


Gör så här: 
  1. Lägg färsen i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna och häll i en matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan. Peppra och salta och rör om ordentligt så allt blandar sig. 
  2. Tag fram ett bakplåtspapper. Lägg ut färsen på pappret och platta till så du får en lagom stor rektangel. 
  3. Skiva mozarellan och lägg detta ovanpå färsen. Strö över 1 matsked av oreganon och 1 matsked av basilikan. 
  4. Rulla nu försiktigt ihop färsen till en rulle (som en rulltårta). Snygga till ändar och skarvar och stek sedan rullen runt om i en stekpanna med smör. När rullen fått färg lyfter du över den i en ugnsfast form. 
  5. Krydda körsbärstomaterna och med kvarvarande örter och flytande honung. Häll över köttfärsrullen.
  6. Ställ in i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Kontrollera att färsen är genomsett.
  7. Servera med sallad och ris, pasta eller klyftpotatis.

Inga kommentarer: