torsdag 14 augusti 2014

Tomatpaj med keso


Pajdeg:
3 dl mjöl
100 g smör

1 nypa salt

2–3 msk vatten

Fyllning:
1 rödlök


1 burk keso, ca 250 g

2 ägg

2 dl riven ost

2 tsk potatismjöl
1 burk tomat- och olivtapenade (eller liknande), ca 200 g

körsbärstomater att toppa pajen med

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Blanda snabbt ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa. Tillsätt lite vatten i taget tills du får en smidig deg. 
  3. Tryck ut pajdegen i en pajform och ställ i frysen medan du fixar pajfyllningen. 
  4. Skiva löken tunt och blandarden med övriga ingredienser till pajfyllningen (utom körsbärstomaterna). 
  5. Nagga pajdegen med en gaffel innan du förgräddar den mitt i ugnen i 10 min. 
  6. Bred ut fyllningen i pajskalet och toppa med hela körsbärstomater. 
  7. Grädda mitt i ugnen i 25 min.
  8. Låt gärna stå en stund innan servering.

Inga kommentarer: