fredag 1 augusti 2014

Glutenfri pizzabotten


1 plåtpizza = lagom till 4 personer

100 g riven västerbottensost eller annan lagrad fet ost
4 ägg
0,75 dl vispgrädde (eller vatten eller kokosmjölk)
1 msk fiberhusk
0,5 dl mandelmjöl
0,25 dl kokosmjöl
salt

Gör så här:
  1. Vispa ägg, grädde och fiberhusk, mandelmjöl och kokosmjöl med elvisp, blanda sist ner osten. 
  2. Låt stå ca 5 minuter. 
  3. Fördela degen på en plåt med hjälp av en slickepott. Jämna gärna till kanterna så att pizzan blir fyrkantig. 
  4. Grädda i ugn ca 15 minuter i 175 grader.
  5. Fördela sedan önskat pålägg på bottnarna och grädda i 200 grader tills osten smält och allt fått fin färg.

Inga kommentarer: