1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk fiberhusk
1–2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 ägg
2 dl crème fraîche eller matlagningsyoghurt
3 msk smält smör eller flytande margarin
1 msk chiafrön
vallmofrön + uppvispat ägg att pensla med
Gör så här:
- Vispa äggen fluffiga, vispa sedan ner crème fraîche/yoghurt och det smälta fettet.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och vispa sedan ner detta i bunken med äggsmeten.
- Låt allt stå och svälla i 5–10 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla försiktigt till bullar med blöta händer, lägg på bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg och vallmofrön. Bullarna blir inte så mycket större i ugnen, så gör dem ungefär i den storlek som du vill att de ska vara när de är klara.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar