250 gram champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 bananschalottenlök
1 msk vetemjöl
1 msk vitvinsvinäger
2 msk tomatpuré
1 msk grönsaksfond
1 msk hummerfond
1 msk flytande honung
3 dl grädde
2 dl mjölk
ett rejält knippe dill, finhackad
2 burkar kräftstjärtar
250 gram körsbärstomater
cayennepeppar
salt
peppar
4 portioner pasta
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
- Bryn hackad lök och pressad vitlök tillsammans med skivad svamp.
- Strö vetemjöl över och rör om.
- Vispa ner tomatpuré, fond, kryddor, mjölk och grädde. Koka i några minuter. Späd med mjölk om det blir för tjockt.
- Häll av vattnet från pastan. Rör ner pastan i såsen.
- Tillsätt halverade tomater och avrunna kräftstjärtar.
- Strö över dill. Servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar