onsdag 9 juli 2014

Fresita- & limegranité


ca 10–12 portioner

1 flaska Fresita
skal från 1 lime
2,25 dl strösocker + 2,25 dl vatten (sockerlag)
2 dl vatten

Servering:
1–2 flaskor Fresita

Gör så här:
  1. Riv skalet på limen och blanda med socker och vatten till sockerlagen och låt koka upp, koka sedan 2 minuter och drag från plattan. Sila bort limeskalen och låt sedan svalna helt i rumstemperatur. 
  2. Blanda den avsvalnade sockerlagen med Fresita i en rymlig bunke, tillsätt ytterligare 2 dl vatten. Blanda försiktigt men noga. Häll upp i frystålig behållare och ställ in över natten. Tänk på att vätskan expanderar när den fryser, så ta en bunke med rejäl expansionsmarginal.
  3. Servering: Skrapa upp granitén med hjälp av en gaffel eller sked och skopa upp i kylda serveringsskålar (ställ gärna skålarna i frysen en rejäl stund före servering). Servera genast tillsammans med ett glas välkyld Fresita.

Inga kommentarer: