lördag 3 januari 2015

Sambalwokad kyckling


500 g kycklingfilé

1 liten zucchini

2 paprikor (gärna röd och gul)

1/2 dl kycklingbuljong (vatten + tärning/fond)

2 msk japansk soja

1 msk pressad lime

1/2 msk balsamvinäger

1 msk honung

2 tsk sambal oelek
olja att woka i
ev hackade jordnötter

Gör så här:
  1. Strimla kyckling och grönsaker. 
  2. Blanda buljong, soja, lime, balsamvinäger, honung och sambal oelek till en woksås. Tips! Tycker du om mycket woksås funkar det fint att dubbla mängden, det har jag gjort på fotot ovan.
  3. Woka kyckling, zucchini och paprika på hög värme. 
  4. När kycklingen är klar, häll på woksåsen och låt puttra.
  5. Servera med äggnudlar eller ris.
  6. Det är gott att strössla över hackade jordnötter vid servering.

Inga kommentarer: