parmaskinka
riven parmesanost
färsk basilika, hackad
salt och peppar
Tomatsås:
1,5 dl soltorkade tomater i olja, hackade
3 schalottenlökar, finhackade
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor citron, saften
2 burkar krossade tomater
1 dl vitt vin
2 dl vatten + 1 st grönsaksbuljong
Gör så här:
- Fräs vitlök, schalottenlök och soltorkade tomater.
- Tillsätt buljongen, vinet, citronsaften och de krossade tomaterna.
- Låt såsen stå och småputtra i ca 30 minuter.
- Gör under tiden kycklingen.
- Dela kycklingfiléerna på mitten, men skär inte ända ut utan behåll en sida "stängd".
- Lägg på skinkan, strö över parmesanosten och den hackade basilikan.
- Lägg över "locket" och fäst med tandpetare.
- Krydda med salt och peppar.
- Bryn kycklingfiléerna runt om i smör tills de känns klara (om du är osäker så låt dem gå färdigt i ugnen).
- Lägg därefter i filéerna i tomatsåsen, låt filéerna puttra med i ca 20 minuter.
- Smaka eventuellt av med salt och peppar.
- Servera med klyftpotatis, pasta eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar