lördag 10 maj 2014

Grillad halloumiburgare med BBQ-lök


2 rödlökar
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
1 kruka persilja
1 dl bbq-sås
150 g majskorn
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
4 halloumiburgare
2 bifftomater
2 paprikor
4 skivor surdegsbröd

Gör så här:
  1. Skala och skiva löken. Fräs den mjuk i olivoljan utan att den tar färg. Tillsätt vinägern och låt den koka in.
  2. Hacka persiljan, vänd ner den, BBQ-såsen och avrunnen majs i lökfräset.
  3. Skala och riv vitlöken och blanda den med olivoljan. Pensla halloumiburgarna med vitlöksoljan.
  4. Skiva tomaterna och skär vardera paprika i 4–5 bitar.
  5. Grilla burgarna, tomatskivorna, paprikorna och surdegsbrödet.
  6. Servera halloumiburgarna i bröd (halvera skivorna så att du får en under- och en överdel) med BBQ-lök, grillad tomat och paprika.
  7. Tips! En kall vitlökssås passar också till.

Inga kommentarer: