1 pkt torrjäst
3 dl vatten, fingervarmt
8 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 msk olja
2 tsk honung
1 ägg
Efter gräddning:
smält smör och flingsalt
Gör så här:
- Blanda torrjästen med nästan allt mjöl och tillsätt fingervarmt vatten i en bunke. Rör om.
- Tillsätt salt, olja, ägg, honung och knåda ihop till en mjuk och smidig deg. Tillsätt ev. extra mjöl mot slutet så degen släpper från kanterna.
- Låt degen jäsa övertäckt cirka en timme.
- Sätt på ugnen grill, 250 grader.
- Stjälp upp degen på bakbord och dela i 8 delar.
- Knåda varje bit och rulla ihop varje degbit till en bulle.
- Kavla eller platta ut bullarna till 3–4 mm tjocka tjocka rundlar ca 15–20 cm i diameter.
- Grädda bröden i ca 3-4 minuter på varje sida.
- När bröden tas ur ugnen, pensla med smält smör samt strö över lite flingsalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar