Pajskal:
4 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
1 1/2 dl mjölk (eller yoghurt, fil, vatten)
Köttfärsfyllning:
500 g köttfärs
smör eller olja att steka i
1–2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 paprika
1 tsk timjan
1 tsk basilika
grillkrydda och chiliflakes i önskad mängd
1/2 dl tomatpuré
1 msk vatten
salt och peppar
Ostkräm:
2 dl riven ost
2 dl crème fraîche
1 ägg
salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Knåda snabbt ihop ingredienserna till pajskalet i en bunke eller matberedare.
- Tryck ut pajdegen i en pajform med hög, gärna löstagbar, kant. Ställ in i kylskåpet en stund.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen i 10 minuter.
- Hetta upp smör eller olja i en stekpanna och fräs köttfärsen.
- Hacka lök och låt den fräsa med tills den är mjuk. Tillsätt pressad vitlök och paprika i tärningar.
- Smula ner timjan och basilika. Tillsätt tomatpuré och vatten och låt puttra ett par minuter. Krydda. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg köttfärsen i det förgräddade pajskalet.
- Gör ostkrämen: blanda riven ost, crème fraîche, ägg samt salt och peppar och bred över köttfärsen.
- Grädda pajen mitt i ugnen tills den fått fin färg, ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar