1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
3 burkar hela skalade tomater á 400 g
1 dl vatten
1 kruka basilika, strimlad
0.5 tsk strösocker
salt och nyvalen svartpeppar
400-500 g penne
2–3 dl riven parmesanost
2 st mozzarellaostar, à 125 g
Gör så här:
- Skala och hacka lök och vitlök grovt.
- Hetta upp olivolja i en panna och stek löken mjuk utan att den tar färg på inte alltför hög värme.
- Tillsätt tomaterna och vattnet.
- Låt sjuda i ca 15 minuter.
- Mixa till en sås.
- Rör ner basilika och smaka av med socker, salt och svartpeppar.
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka pastan, någon minut kortare än anvisning på förpackningen.
- Häll av vattnet.
- Blanda den kokta pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl av den rivna parmesanosten.
- Lägg 1/3 av pastan i botten på en ugnsfast form.
- Varva sedan med mer tomatsås, parmesan, skivad mozzarella, pasta tills alla ingredienser är slut.
- Toppa med ett lager parmesanost.
- Gratinera i ugnen i ca 15–20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar