tisdag 29 april 2014

Pastagratäng med tomat och mozzarella


1 gul lök
3 vitlöksklyftor
4 msk olivolja
3 burkar hela skalade tomater á 400 g
1 dl vatten
1 kruka basilika, strimlad
0.5 tsk strösocker
salt och nyvalen svartpeppar
400-500 g penne
2–3 dl riven parmesanost
2 st mozzarellaostar, à 125 g

Gör så här:
  1. Skala och hacka lök och vitlök grovt. 

  2. Hetta upp olivolja i en panna och stek löken mjuk utan att den tar färg på inte alltför hög värme. 
  3. 
Tillsätt tomaterna och vattnet. 
  4. 
Låt sjuda i ca 15 minuter. 

  5. Mixa till en sås. 

  6. Rör ner basilika och smaka av med socker, salt och svartpeppar. 

  7. Sätt ugnen på 225 grader. 

  8. Koka pastan, någon minut kortare än anvisning på förpackningen. 
  9. 
Häll av vattnet. 

  10. Blanda den kokta pastan med hälften av tomatsåsen och 1 dl av den rivna parmesanosten. 
  11. 
Lägg 1/3 av pastan i botten på en ugnsfast form. 

  12. Varva sedan med mer tomatsås, parmesan, skivad mozzarella, pasta tills alla ingredienser är slut. 
  13. Toppa med ett lager parmesanost. 
  14. 
Gratinera i ugnen i ca 15–20 minuter. 

Inga kommentarer: