fredag 2 maj 2014

Mozzarella- och skinkförrätt


lufttorkad skinka, t ex parma, prosciutto eller serranoskinka
små mozzarellabollar alternativt mozarella skuren i små kuber
apelsin
melon
soltorkade tomater i olja
ruccolasallad
några kvistar färsk rosmarin eller torkad rosmarin
salt och peppar
olivolja eller rapsolja (gärna smaksatt, till exempel med ramslök)
grissini eller andra brödpinnar

Gör så här:
  1. Rulla ihop skinkskivorna och dela dem ev på mitten.
  2. Skala apelsinen och skär klyftorna i mindre bitar, skär även melonen i mindre bitar.
  3. Repa några blad rosmarin och grovhacka.
  4. Strimla de soltorkade tomaterna. 
  5. Blanda ihop allt detta tillsammans med mozzarella och rucola, salta och peppra lite. 
  6. Skvätt lite olja över men inte för mycket då det blir för blött. 
  7. Fördela blandningen tillsammans med skinkrullarna i höga cocktailglas eller liknande. 
  8. Garnera med grissini.

Inga kommentarer: