måndag 7 april 2014

Kycklinglasagne


Kycklingfärssås: 
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 paprikor
1 zucchini
500 g kycklingfärs
2 msk olja
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 msk tomatpuré
500 g krossade tomater
1 msk kycklingfond
1 msk flytande honung
1 msk grillkrydda
1 msk kinesisk soja
salt, peppar

Bechamelsås:
90 g smör
6 msk vetemjöl
1 liter mjölk

10 lasagneplattor
2 dl riven parmesan

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 C
  2. Kycklingfärssås: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i  lite olja i en stekpanna och lägg över i en gryta. 
  3. Fräs kycklingfärs i olja i stekpannan, lägg över i grytan. 
  4. Dela paprikorna och ta ur kärnhuset. Skär paprikor och zucchini i mindre kuber och tillsätt i grytan.
  5. Häll resterande ingredienser till kycklingfärssåsen.
  6. Låt småputtra i cirka 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Bechamelsås: Smält smöret i en gryta. Tillsätt mjöl. Späd med mjölken och vispa hela tiden så det inte klumpar sig. Låt småputtra ihop sig i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  8. Varva bechamelsås, lasagneplattor och kycklingfärssåsen i en ugnsform. Översta lagret ska vara sås och sist ost. 
  9. Tillaga mitt i ugnen ca 40 minuter. 

Inga kommentarer: