tisdag 8 april 2014

Krustader med skagenröra


2 förpackningar med krustader

Skagenröra (recept se nedan)

Färsk dill
Löjrom eller stenbitsrom

Skalade färska räkor till dekoration

Gör så här:
  1. Fyll krustaderna (precis innan servering!) och dekorera.
Skagenröra:
1 kg oskalade räkor eller ca 3–4 dl räkor utan skal

2 msk hackad dill

1 dl majonnäs och 1 dl crème fraîche
salt och peppar

2 tsk pressad citron

2 msk finhackad rödlök

1 burk röd stenbitsrom

Gör så här:
  1. Tina och skala sedan räkorna (krama ur vattnet). 
  2. Hacka räkorna grovt och lägg i en skål. 
  3. Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna. 
  4. Blanda i majonnäs och crème fraîche. Rör ihop till en röra. Tillsätt stenbitsrom. 
  5. Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron. 

Inga kommentarer: