2 förpackningar med krustader
Skagenröra (recept se nedan)
Färsk dill
Löjrom eller stenbitsrom
Skalade färska räkor till dekoration
Gör så här:
- Fyll krustaderna (precis innan servering!) och dekorera.
1 kg oskalade räkor eller ca 3–4 dl räkor utan skal
2 msk hackad dill
1 dl majonnäs och 1 dl crème fraîche
salt och peppar
2 tsk pressad citron
2 msk finhackad rödlök
1 burk röd stenbitsrom
Gör så här:
- Tina och skala sedan räkorna (krama ur vattnet).
- Hacka räkorna grovt och lägg i en skål.
- Hacka dill och skala och hacka rödlök. Tillsätt till räkorna.
- Blanda i majonnäs och crème fraîche. Rör ihop till en röra. Tillsätt stenbitsrom.
- Smaka av skagenröran med lite salt, peppar och pressad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar