280 g penne pasta
1 1/2 msk grönsaksfond
1 gul lök
2 stora vitlöksklyftor
160 g bacon
250 g champinjoner
1 stor/2 små röda paprikor
salt och svartpeppar
Gratängsås:
1 dl mjölk
2 1/2 tsk torkad oregano
1 msk chilisås
1/2 krm chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 msk tomatpuré
1/2 krm cayennepeppar
3/4 dl chunky salsa/tacosås
1 burk (200 g) crème fraiche
2 dl riven ost, t ex västerbottenost
Gör så här:
- Ugnstemperatur: 225º.
- Skala och hacka den gula löken.
- Skala och skiva vitlöksklyftorna tunt.
- Klipp baconet i små tärningar.
- Champinjonerna ansas och skivas.
- Paprikan strimlas.
- Stek baconet i en traktörpanna och blanda sedan ner grönsakerna.
- Fräs tills allt är mjukt. Salta och peppra.
- Vispa ihop alla ingredienser till gratängsåsen och blanda ner i traktörpannan.
- Låt småkoka under lock tills pastan är färdigkokt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men tillsätt grönsaksfond i kokvattnet.
- Blanda sedan grönsaksåsen med den kokta pastan. Smaka av med ev. mer salt och svartpeppar.
- Smörj en ugnsfast gratängform och häll i pastablandningen.
- Strö över den rivna osten och gratinera i mitten av ugnen 15–20 minuter tills osten smält och ytan är gyllene.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar