tisdag 25 mars 2014

Pasta med tomatsås och mozarella


1 kg körsbärstomater
4 klyftor vitlök
2 tsk honung
2 msk smör
2 msk vitvinsvinäger
4 msk grädde
2 pkt bacon
1 pkt pasta Buccatini
1 kruka färsk basilika
2 pkt mozarella
1 bit parmesan
salt och peppar

Gör så här:
  1. Stek bacon knaprigt och låt rinna av. 
  2. Tärna upp tomaterna och skiva vitlöken tunt tunt. Fräs sedan vitlöken i lite smör och olivolja och tillsätt sedan tomaterna. 
  3. Ringla över honung och tillsätt vatten så tomaterna kan koka. 
  4. Salta och peppra och en skvätt vitvinsvinäger. 
  5. Koka ihop och till sist tillsätt lite grädde. Nästan all vätska bör koka bort ca 10 min. 
  6. Samtidigt kokar du pastan al dente i ordentligt saltat vatten. 
  7. När pastan är klar blandar du tomatsåsen och pastan, häller upp på ett stort fat och strö baconet över. 
  8. Toppa med riven mozarella tillsammans med basilika och riven parmesan. 
  9. Servera genast!

Inga kommentarer: