1 kg körsbärstomater
4 klyftor vitlök
2 tsk honung
2 msk smör
2 msk vitvinsvinäger
4 msk grädde
2 pkt bacon
1 pkt pasta Buccatini
1 kruka färsk basilika
2 pkt mozarella
1 bit parmesan
salt och peppar
Gör så här:
- Stek bacon knaprigt och låt rinna av.
- Tärna upp tomaterna och skiva vitlöken tunt tunt. Fräs sedan vitlöken i lite smör och olivolja och tillsätt sedan tomaterna.
- Ringla över honung och tillsätt vatten så tomaterna kan koka.
- Salta och peppra och en skvätt vitvinsvinäger.
- Koka ihop och till sist tillsätt lite grädde. Nästan all vätska bör koka bort ca 10 min.
- Samtidigt kokar du pastan al dente i ordentligt saltat vatten.
- När pastan är klar blandar du tomatsåsen och pastan, häller upp på ett stort fat och strö baconet över.
- Toppa med riven mozarella tillsammans med basilika och riven parmesan.
- Servera genast!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar