25 gram jäst (1/2 paket)
6 dl kallt vatten
3 msk rapsolja
2 tsk salt
13–14 dl vetemjöl special
Gör så här:
- Fördela jästen i en bunke, helst i hushållsassistent. Häll på vattnet och rör om ordentligt.
- Tillsätt oljan och arbeta in mjölet efter hand.
- Arbeta degen i 5 minuter tills den får en smidig konsistens, tillsätt därefter saltet och arbeta i 2 minuter till.
- Sätt plastfolie över bunken och sätt in den i kylen i ca 8 timmar, eller ca 3 timmar i rumstemperatur.
- När det är dags att baka ut baguetterna tar du ut bunken ur kylen.
- Klä en plåt med bakplåtspapper och ta upp degen på mjölat bakbord.
- Dela degen i fyra delar och skruva till baguetter.
- Låt bröden jäsa under duk i ca 30 minuter och sätt samtidigt ugnen på 225 grader (varmluft).
- Grädda baguetterna i 15–20 minuter.
- Låt svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar