200 g solrosfrön
1 dl hela linfrön
1 dl sesamfrön
2 dl pumpakärnor
2 msk fiberhusk
2 msk mandelmjöl
1 tsk salt
5 dl vatten
½ dl vallmofrön
flingsalt
Gör så här:
- Blanda allt utom vallmofrö och flingsalt i en bunke och låt den stå framme och svälla i cirka 1 timme.
- Sätt ugnen på 160 grader varmluft.
- Klicka ut hälften av smeten på en bakplåt klädd med bakplåtspapper och den andra hälften av smeten på en annan plåt med bakplåtspapper.
- Lägg ytterligare ett bakplåtspapper ovanpå knäckesmeten och kavla ovanpå pappret så att smeten trycks ut till en tunn platta. Gör likadant med den andra delen av smeten.
- Dra försiktigt bort det övre bakplåtspappret och strö över vallmofrön och lite flingsalt.
- Grädda knäckebröden i cirka 70 minuter.
- Låt dem svalna och lossa försiktigt bakplåtspappret från bröden.
- Förvaras torrt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar