25 g jäst
4 dl vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
3 tsk rapsolja
2 dl dinkelsikt (eller annat mjöl)
ungefär 5–6 dl vetemjöl
Gör så här:
- Rör ut jästen i vattnet och tillsätt socker, salt och olja.
- Arbeta ner mjölet tills degen börjar släppa kanterna men fortfarande är lite kladdig. Arbeta degen lite till. Stjälp ut på mjölat bakbord.
- Forma ca 8 st runda små frukostbullar, lägg på en plåt med bakplåtspapper.
- Täck med bakduk och låt stå i kylskåp över natten.
- Morgonen därpå: sätt ugnen på 225 grader.
- Låt bröden stå framme under bakduk medan ugnen blir varm.
- Skär ett kryss på varje frukostbulle med en vass kniv. Pensla med kallt vatten och strö över vallmofrön.
- Grädda tills bröden fått fin färg på under- och ovansida, ungefär 15–20 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar