3 paprikor
1 burk kronärtskocksbottnar (ca 400 g)
2 gula lökar
salt och peppar
8 ägg
1 dl vatten
riven parmesanost
Tillbehör:
baguette
olivolja
flingsalt
grönsallad
kall vitlökssås
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°.
- Kärna ur och skär paprikan i små tärningar.
- Låt kronärtskockorna rinna av och skär dem i tärningar.
- Skala och finhacka löken.
- Fräs grönsakerna i olja i en stor stekpanna.
- Krydda med salt och peppar.
- Vispa ihop äggen med vatten, salt och peppar.
- Häll äggsmeten över grönsakerna. Stick i äggsmeten så att den rinner ned och stelnar, stek ca 8 min tills allt smet stelnat.
- Stjälp upp frittatan på en plåt med bakplåtspapper.
- Strö över riven parmesanost.
- Skär baguetten i skivor och lägg det bredvid frittatan på plåten. Pensla med olivolja och strö över flingsalt.
- Gratinera frittata och bröd mitt i ugnen ca 10 minuter, så att osten smälter och brödet får fin färg.
- Servera frittatan med brödet, sallad och kall vitlökssås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar