en formfranska (det går åt 27 skivor)
Fyllning 1:
2 pkt bacon
1 purjolök
3 dl crème fraîche
sweet chilisås
grillkrydda
Fyllning 2:
3 kokta ägg
3 dl vispgrädde
dill
salt & peppar
Topping:
3–4 skivade tomater
riven smakrik ost
Gör så här:
- Skär bort kanterna på formbrödet. Lägg 9 st som botten på en bakpappersklädd plåt.
- Stek bacon (klippt i bitar) och purjolök (strimlad). Tillsätt crème fraîchen och smaka av med grillkrydda och valfri mängd sweet chilisås.
- Bred detta ovanpå lagret med brödskivor. Lägg sedan på ännu ett lager bröd.
- Hacka de kokta äggen och blanda med vispad grädde. Smaka av med dill, salt & peppar.
- Bred röran på brödet och toppa med de sista brödskivorna.
- Skär tomaterna i tunna skivor och lägg över bröden. Strö över rikligt med riven ost.
- Gratinera tårtan i 200 C, ca 15–20 min eller tills osten fått fin färg.
- Servera med en blandad sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar