1 stort blomkålshuvud (à ca 1 kg)
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl crème fraîche
2 dl mjölk
200 g riven cheddarost
3 msk ströbröd
1 tsk rosmarin (torkad i kryddburk)
salt
2 msk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg dem i en smord ugnssäker form.
- Blanda crème fraîche och mjölk med hälften av vitlöken och hälften av den rivna ost.
- Häll såsen över blomkålen.
- Blanda ströbröd med rosmarin, pressad vitlök och salt.
- Strö över resten av osten på gratängen och ströbrödsblandningen.
- Ringla oljan över.
- Gratinera i ugnen 50–60 minuter, tills gratängen har fått fin färg och blomkålen känns mjuk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar