torsdag 21 november 2013

Piroger med kräftstjärtar och crème fraîche


Pirogdeg:
3 dl vetemjöl + extra till utbakning

125 g smör

1 burk keso, 250 g

Fyllning:
1 burk kräftstjärtar i lake (à 390 g)
1 dl smaksatt crème fraîche t ex tomat- och basilika
1 msk konc hummerfond
salt och peppar

Till pensling:
1 äggula

Gör så här:
  1. Mixa snabbt ihop mjöl, smör och keso (enkelt i en matberedare) till en smidig deg och ställ i kylen medan du fixar fyllningen. 
  2. Sätt ugnen på 200°. 
  3. Häll av kräftstjärtarna väl. Blanda dem med crème fraîchen och hummerfonden. Smaka av med lite salt och peppar.
  4. Mjöla bänken och kavla ut 4 rundlar av degen. 
  5. Lägg fyllning på ena halvan, vik ihop och tryck till kanterna med en gaffel. 
  6. Lägg på pappersklädd plåt och pensla med uppvispat ägg. 
  7. Skär ett litet snitt ovanpå varje pirog så att ånga kan ta sig ut. 
  8. Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.

Inga kommentarer: