fredag 29 november 2013

Triple chocolate chip cookies à la Roy Fares


70 g rumstempererat smör
1 ½ dl farinsocker
½ dl strösocker
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl kakao
1 tsk bikarbonat
¼ tsk salt
100 g mörk choklad, 55%
50 g mjölkchoklad
50 g vit choklad

Garnering:
100 g mörk eller vit choklad

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader. 
  2. Vispa smör, farinsocker och strösocker fluffigt i en bunke. 
  3. Blanda ner ägget, de torra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. 
  4. Grovhacka all choklad och arbeta in den i degen. Om degen känns kladdig: Plasta in den och låt den ligga i kylen cirka 20 minuter.
  5. Dela degen i 15 bitar, rulla bitarna till kulor och lägg dem glest på plåt med bakplåtspapper. 
  6. Platta till kulorna lite och grädda dem mitt i ugnen i cirka 10 minuter. 
  7. Låt kakorna svalna en aning och flytta därefter gärna över dem till ett galler för att svalna helt.
  8. Hacka choklad till garneringen, lägg den i en bunke och smält den försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Ringla choklad på varje kaka och låt stelna. 
  9. Förvara kakorna torrt.

Inga kommentarer: