ca 250 g färska pastaplattor
ca 200 g riven ost, till exempel mozzarella
Fyllning:
5 dl crème fraîche
1 msk sambal oelek
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk hummerfond
1 dl sweet chilisås
170 g räkor i lag
170 g kräftstjärtar i lag
1 liten finstrimlad purjolök
250 g skivade cocktailtomater
100 g färsk spenat
1 msk pressad lime
Gör så här:
- Rör ihop crème fraîche, sambal oelek, vitlök, hummerfond och sweet chilisås i en stor bunke.
- Häll bort lagen från räkor och kräftstjärtar. Vänd ner dem och resten av ingredienserna till fyllningen och blanda väl.
- Varva pastaplattor med fyllningen. Tryck ner plattorna något så att de ligger under vätskan.
- Toppa med riven ost.
- Grädda 30 min mitt i ugnen, i 225º.
- Låt lasagnen vila ca 5 minuter innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar