måndag 21 oktober 2013

Rotfruktspannkaka med chèvre och lönnsirap


3 ägg

1 1/2 tsk salt

3 dl dinkelsikt

5 dl mjölk

3–4 morötter

1–2 palsternackor

ca 150 g chèvre

lönnsirap


Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 225° C.
  2. Vispa upp äggen. Tillsätt salt och hälften av mjölken, vispa i mjölet, och tillsätt resten av mjölken.
  3. Skala och riv rotfrukterna fint och rör ner i smeten.
  4. Smörj en långpanna, ca 20 x 30 cm (eller fodra den med bakplåtspapper), häll i smeten och grädda ca 20 minuter eller tills pannkakan ser klar ut.
  5. Ta ut, lägg på chèvren i bitar eller tunna skivor och sätt in pannkakan i ugnen igen, ca 2 minuter så att osten hinner bli aningen varm utan att smälta.
  6. Servera med lönnsirap och en sallad. Gillar du bacon, så är det gott till.

Inga kommentarer: