torsdag 24 oktober 2013

Kycklingempanadas med advokadosalsa


1 gul lök
1 burk hela tomater (à 400 g)
500 g kycklingfärs
olja att steka i
1 msk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt och peppar
ca 600 g färsk kyld pizzadeg (helst fyrkantig)
1 ägg

Avokadosalsa:
1 rödlök
1 avokado
2 tomater
1 lime
2 tsk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk olivolja

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Kycklingempanadas: Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av.
  3. Stek lök och färs i oljan i en stekpanna. Lägg ner tomaterna och krossa dem lite med en stekspade. Rör ner de torra kryddorna, låt allt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rulla ut pizzadegen och skär den i 8 lika stora fyrkanter.  Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter.
  5. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget och strö på lite paprikapulver
  6. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
  7. Avokadosalsa: Skala och hacka löken. Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär den i bitar. Tärna tomaterna smått och blanda dem med lök och avokado. Pressa över limesaften och krydda med chilipulver, olivolja och salt.
  8. Servera pirogerna med avokadosalsan.

Inga kommentarer: