1 gul lök
1 burk hela tomater (à 400 g)
500 g kycklingfärs
olja att steka i
1 msk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 tsk oregano
salt och peppar
ca 600 g färsk kyld pizzadeg (helst fyrkantig)
1 ägg
Avokadosalsa:
1 rödlök
1 avokado
2 tomater
1 lime
2 tsk chilipulver (gärna anchochili)
2 tsk olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200˚C.
- Kycklingempanadas: Skala och hacka löken. Låt tomaterna rinna av.
- Stek lök och färs i oljan i en stekpanna. Lägg ner tomaterna och krossa dem lite med en stekspade. Rör ner de torra kryddorna, låt allt koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Rulla ut pizzadegen och skär den i 8 lika stora fyrkanter. Fördela fyllningen på degen. Pensla runt kanterna med uppvispat ägg. Vik ihop dem till trekanter.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med resten av ägget och strö på lite paprikapulver
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.
- Avokadosalsa: Skala och hacka löken. Dela, kärna och gröp ur avokadon och skär den i bitar. Tärna tomaterna smått och blanda dem med lök och avokado. Pressa över limesaften och krydda med chilipulver, olivolja och salt.
- Servera pirogerna med avokadosalsan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar