lördag 19 oktober 2013

Pizza med salami och grillade grönsaker


Grillade grönsaker:
2 gula lökar
1 liten aubergine
200 g körsbärstomater
olivolja

Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 tsk honung
balsamvinäger
salt och peppar

1 burk kronärtskockshjärtan
10 färska champinjoner
200 g mozarella
15 tunna skivor smakrik salami

Gör så här:
  1. Skiva lök och aubergine tunt. Pensla med olivolja och fördela över bakpappersklädd plåt tillsammans med halverade körsbärstomater med snittytan uppåt. 
  2. Rosta i ugn, 200°, ca 30 minuter. Öppna ugnsluckan då och då för att vädra ut fukt. Passa så att grönsakerna inte bränns.
  3. Ta ut grönsakerna och höj temperaturen till högsta grillvärme. Äger du en baksten lägger du den på galler i övre delen av ugnen nu – om inte ställer du dit en tom plåt som får värmas upp.
  4. Gör tomatsåsen. Hacka vitlöken fint och fräs i olja på medelhög temperatur. När den börjar ta färg, tillsätt tomaterna.
  5. Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt honung, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt några droppar balsamvinäger. Låt puttra tills det är dags att lägga ihop pizzorna.
  6. Halvera kronärtskockshjärtana och skiva champinjorna tunt. Riv mozarellan grovt.
  7. Täck libabröden med ett tunt lager tomatsås. Fortsätt med riven mozarella, salami, svamp, kronärtskockshjärtan och grillade grönsaker.
  8. Grädda varje pizza 4–5 minuter och servera genast.

Inga kommentarer: