Grillade grönsaker:
2 gula lökar
1 liten aubergine
200 g körsbärstomater
olivolja
Tomatsås:
2 vitlöksklyftor
1 burk hela tomater
1 tsk honung
balsamvinäger
salt och peppar
1 burk kronärtskockshjärtan
10 färska champinjoner
200 g mozarella
4 libabröd
15 tunna skivor smakrik salami
Gör så här:
- Skiva lök och aubergine tunt. Pensla med olivolja och fördela över bakpappersklädd plåt tillsammans med halverade körsbärstomater med snittytan uppåt.
- Rosta i ugn, 200°, ca 30 minuter. Öppna ugnsluckan då och då för att vädra ut fukt. Passa så att grönsakerna inte bränns.
- Ta ut grönsakerna och höj temperaturen till högsta grillvärme. Äger du en baksten lägger du den på galler i övre delen av ugnen nu – om inte ställer du dit en tom plåt som får värmas upp.
- Gör tomatsåsen. Hacka vitlöken fint och fräs i olja på medelhög temperatur. När den börjar ta färg, tillsätt tomaterna.
- Mixa slätt med stavmixer. Tillsätt honung, smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Tillsätt några droppar balsamvinäger. Låt puttra tills det är dags att lägga ihop pizzorna.
- Halvera kronärtskockshjärtana och skiva champinjorna tunt. Riv mozarellan grovt.
- Täck libabröden med ett tunt lager tomatsås. Fortsätt med riven mozarella, salami, svamp, kronärtskockshjärtan och grillade grönsaker.
- Grädda varje pizza 4–5 minuter och servera genast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar