lördag 25 november 2017

Pestofrikadeller i tomatsås


100 g grön pesto
1/2 dl ströbröd
500 g nötfärs
4 vitlöksklyftor
2 tetror passerade tomater
1 dl vatten
2 citroner
2 msk honung
75 g pinjenötter

Gör så här:
  1. Rör ihop pesto med ströbröd och köttfärs. Salta och peppra, rulla till köttbullar.
  2. Hacka vitlök fint och fräs i lite olivolja. Häll på vatten och tomater. Tips! Använd gärna en stekpanna med höga kanter när du gör tomatsåsen.
  3. Tvätta båda citronerna och riv av zesten (det yttersta av skalet). Pressa saften ur den ena. Tillsätt saft och zest till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
  4. Släpp ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, se till att alla täcks av sås. Sjud tills de är genomkokta. 
  5. Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna.
  6. Servera frikadellerna med nykokt spaghetti och strö över pinjenötterna.

Inga kommentarer: