100 g grön pesto
1/2 dl ströbröd
500 g nötfärs
4 vitlöksklyftor
2 tetror passerade tomater
1 dl vatten
2 citroner
2 msk honung
75 g pinjenötter
Gör så här:
- Rör ihop pesto med ströbröd och köttfärs. Salta och peppra, rulla till köttbullar.
- Hacka vitlök fint och fräs i lite olivolja. Häll på vatten och tomater. Tips! Använd gärna en stekpanna med höga kanter när du gör tomatsåsen.
- Tvätta båda citronerna och riv av zesten (det yttersta av skalet). Pressa saften ur den ena. Tillsätt saft och zest till tomatsåsen, smaka av med honung, salt och nymalen svartpeppar.
- Släpp ner frikadellerna i den kokande tomatsåsen, se till att alla täcks av sås. Sjud tills de är genomkokta.
- Rosta under tiden pinjenötterna i torr stekpanna.
- Servera frikadellerna med nykokt spaghetti och strö över pinjenötterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar