Botten:
120 g smör
120 g mörk choklad
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 krm salt
100g hackad mjölkchoklad
150 g minimarshmallows
1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche
Chokladtryffeltäcke :
125 g hackad mjölkchoklad
125 g hackad mörk choklad
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
- Gör botten. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin.
- Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min.
- Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg.
- Bred över dulce de leche över marshmallowlagret.
- Gör chokladtryffeltäcket. Koka upp grädden, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret.
- Låt stelna och skär i bitar.
- Servera gärna med en klick vispad grädde och lite färska bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar