onsdag 2 oktober 2013

Kladdkakebrownies med kolasås och marshmallows


Botten:

120 g smör

120 g mörk choklad

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

3 dl vetemjöl

2 msk kakao

1 krm salt

100g hackad mjölkchoklad

150 g minimarshmallows

1 burk karamelliserad mjölk/dulce de leche

Chokladtryffeltäcke
:
125 g hackad mjölkchoklad

125 g hackad mörk choklad

1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
  1. Gör botten. Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. 
  2. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20x30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. 
  3. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. 
  4. Bred över dulce de leche över marshmallowlagret. 
  5. Gör chokladtryffeltäcket. Koka upp grädden, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret. 
  6. Låt stelna och skär i bitar.
  7. Servera gärna med en klick vispad grädde och lite färska bär.

Inga kommentarer: