Deg:
150 gram rumsvarmt smör
3–4 st medelstora kokta, kalla potatisar
2 3/4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
Fyllning:
250 gram köttfärs
1 gul lök
1 msk kalvfond
1 msk kinesisk soja
2 hackade vitlöksklyftor
2 msk ketchup
2 msk sweet chilisås
1 tsk chilipulver
1 msk tomatpuré
salt och peppar
1 ägg till pensling
Gör så här:
- Gör degen. Blanda margarinet med pressad potatis, mjöl, salt och bakpulver till en deg.
- Gör fyllningen. Hacka löken och bryn tillsammans med köttfärsen. Krydda och låt puttra några minuter. Låt fyllningen svalna något.
- Kavla ut degen tunt på mjölat bakbord så den blir ca 40x40 cm stor.Ta ut rundlar, ca 10 cm i diameter eller skär i fyrkanter.
- Fördela fyllningen. Fukta degkanterna med lite vatten och tryck ihop dem över fyllningen.
- Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda i 200 grader ugnsvärme ca 20–25 minuter.
- Servera pirogerna ljumma eller kalla.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar