500 gram köttfärs
2 paket bacon
1 paket chorizokorv (ca 300 gram)
2 gula lökar
2–3 vitlöksklyftor
1 förpackning krossade tomater
1/2 förpackning passerade tomater
2 msk tomatpure
1 köttbuljongtärning
1,5 tsk malen spiskummin
1 tsk sambal olek
salt och peppar
Gör så här:
- Skiva korv och bacon, hacka lök och vitlök.
- Fräs baconet i en stekpanna tills det fått lite färg och tillsätt lökblandningen, låt löken bli mjuk.
- Tillsätt korven och fräs ett par minuter. Lägg över i gryta.
- Bryn köttfärsen och häll över i grytan.
- Tillsätt tomat samt alla kryddor och låt koka upp.
- Låt puttra ca 15 minuter och smaka av.
- Servera med ris, nachos och gräddfilsås med vitlök.
2 kommentarer:
Gott och smidigt till matlåda då man även kan lägga ris eller vita bönor direkt i grytan. Tog extra Sambal Oelek då jag gillar det starka =)
/Marine
Vad kul att fortsätter använda mina recept :) Och extra kul när du förädlar dem!
/kram
Skicka en kommentar