onsdag 25 september 2013

Tomatsoppa med spaghetti

1 msk kallpressad rapsolja

2 morötter

1 röd chili

1 msk oregano

2 msk tomatpuré

1 msk balsamvinäger

2 tsk flytande honung

1 burk finkrossade tomater

1 liter kraftig grönsaksbuljong

2 dl okokt tunn spagetti


Gör så här:
  1. Skala och grovriv morötterna och hacka chilin. 
  2. Hetta upp en djup kastrull med den kallpressade rapsoljan. 
  3. Fräs på morötterna och chilin. Tillsätt oregano, vinäger och honung. 
  4. Låt allt få fräsa ihop under omrörning nån minut.
  5. Slå på tomatkross och buljong. 
  6. Koka upp och låt soppan sjuda på svag värme ca 15–20 min. 
  7. Strax före servering tillsätt den tunna spagettin, den behöver bara ligga i soppan ett par minuter (läs på förpackningen) medan du dukar bordet och soppan får svalna något. 
  8. Servera med ett gott, gärna nybakat bröd.

Inga kommentarer: