2 morötter
1 röd chili
1 msk oregano
2 msk tomatpuré
1 msk balsamvinäger
2 tsk flytande honung
1 burk finkrossade tomater
1 liter kraftig grönsaksbuljong
2 dl okokt tunn spagetti
Gör så här:
- Skala och grovriv morötterna och hacka chilin.
- Hetta upp en djup kastrull med den kallpressade rapsoljan.
- Fräs på morötterna och chilin. Tillsätt oregano, vinäger och honung.
- Låt allt få fräsa ihop under omrörning nån minut.
- Slå på tomatkross och buljong.
- Koka upp och låt soppan sjuda på svag värme ca 15–20 min.
- Strax före servering tillsätt den tunna spagettin, den behöver bara ligga i soppan ett par minuter (läs på förpackningen) medan du dukar bordet och soppan får svalna något.
- Servera med ett gott, gärna nybakat bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar