Pajdeg:
3 dl vetemjöl
1 krm salt
125 g smör
2 msk vatten
Fyllning:
4 kycklingfiléer
1 gul lök
3 dl skuren vitkål
1 dl teriyakisås
2 msk grillkrydda
2 dl crème fraîche
olja att steka i
150 gram riven ost
- Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 min.
- Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
- Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara.
- Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och tillsätt till kycklingen och stek vidare.
- Tillsätt teriyakisås, grillkrydda och crème fraîche. Rör om och låt puttra en stund.
- Häll i kycklingröran i pajskalet och strö över osten.
- Grädda i 225 grader i ca 25 min.
- Servera med en god sallad till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar