söndag 8 december 2024

Kycklingpaj med vitkål


Pajdeg:

3 dl vetemjöl

1 krm salt

125 g smör

2 msk vatten


Fyllning:

4 kycklingfiléer

1 gul lök

3 dl skuren vitkål

1 dl teriyakisås

2 msk grillkrydda

2 dl crème fraîche

olja att steka i

150 gram riven ost


Gör så här:
  1. Pajdeg: Mixa mjöl, salt och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt vatten och kör matberedaren tills det blir en fast deg. Klä en pajform med degen och låt vila i kyl cirka 30 min.
  2. Pricka hål med en gaffel och förgrädda pajskalet i 200° cirka 10 min.
  3. Strimla kycklingfiléerna och stek dem klara.
  4. Skär lök och vitkål i centimeterstora bitar och tillsätt till kycklingen och stek vidare. 
  5. Tillsätt teriyakisås, grillkrydda och crème fraîche. Rör om och låt puttra en stund.
  6. Häll i kycklingröran i pajskalet och strö över osten. 
  7. Grädda i 225 grader i ca 25 min. 
  8. Servera med en god sallad till.

Inga kommentarer: