lördag 6 juli 2019

Pestopaj



Pajdeg:
2 1⁄2 dl siktat dinkelmjöl
100 g smör
3⁄4 dl kesella

Fyllning:
2 krukor färsk basilika
3 st ägg
1 3⁄4 dl kesella
1 dl vispgrädde
150 g riven ost
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st pressad vitlöksklyftor
1 dl rostade pinjenötter

Gör så här:
  1. Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg. 
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel. 
  3. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. 
  4. Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika. 
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. 
  6. Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna. 
  7. Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.
  8. Servera till t.ex. grillade kryddiga korvar, sallad och någon god sås.

Inga kommentarer: