Pajdeg:
2 1⁄2 dl siktat dinkelmjöl
100 g smör
3⁄4 dl kesella
Fyllning:
2 krukor färsk basilika
3 st ägg
1 3⁄4 dl kesella
1 dl vispgrädde
150 g riven ost
1⁄2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 st pressad vitlöksklyftor
1 dl rostade pinjenötter
Gör så här:
- Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt kvarg och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med en gaffel.
- Låt pajdegen vila i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 200°.
- Hacka basilikan. Vispa ihop ägg, kvarg, grädde, ost, salt, peppar, vitlök och basilika.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
- Häll i fyllningen och strö över pinjenötterna.
- Grädda i mitten av ugnen 35–40 min.
- Servera till t.ex. grillade kryddiga korvar, sallad och någon god sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar