150 g smör
200 g mörk choklad (gärna knappar)
1 dl kakao
1½ dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, ej varmluft.
- Lägg ett bakplåtspapper i en form.
- Smält smöret.
- Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
- Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
- Häll smeten i formen.
- Blanda karamelliserad mjölk med salt
- Klicka ut karamelliserad mjölk i matskedstora klickar över hela kakan.
- Dra en sked igenom så att såsen sprids ut över kakan.
- Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
- Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
- Servera kall med till exempel färska bär och vispad grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar