söndag 21 juli 2019

Kladdig chokladkaka med salt kolasås


150 g smör
200 g mörk choklad (gärna knappar)
1 dl kakao
1½ dl socker
4 ägg
1 burk karamelliserad mjölk
1 tsk flingsalt

Gör så här: 
  1. Sätt ugnen på 175 grader,  ej varmluft.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en form.
  3. Smält smöret.
  4. Lägg chokladknapparna i det varma smöret, rör om tills all choklad är smält.
  5. Tillsätt socker, ägg och kakao och rör om med en visp till en jämn smet.
  6. Häll smeten i formen.
  7. Blanda karamelliserad mjölk med salt
  8. Klicka ut karamelliserad mjölk i matskedstora klickar över hela kakan.
  9. Dra en sked igenom så att såsen sprids ut över kakan.
  10. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.
  11. Låt svalna och ställ i kylen, gärna över natten.
  12. Servera kall med till exempel färska bär och vispad grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer: