lördag 27 juli 2024

Panzanella


350-400 gram små plommon- eller körsbärstomater

ca 100 gram sallad, till exempel ruccola och/eller mâchesallad

½–1 rödlök

1 liten dagsgammal baguette + olivolja till stekning

200 gram mozzarella

100 gram halloumi

basilika

olivolja

balsamvinäger

flingsalt & svartpeppar


Gör så här:
  1. Skiva löken tunt, dela tomaterna i halvor och skölj salladen.
  2. Riv sönder brödet i mindre bitar. Bred ut bitarna på en plåt, på bakplåtspapper. Ringa olivoljan över brödet och stek frasiga och gyllene i ugnen på ca 200° cirka 10 min. 
  3. Skär upp halloumi i tärningar och stek på hög värme i lite olivolja i en stekpanna tills de fått en gyllenbrun yta och blivit varma.
  4. Fördela salladen, rödlöken och tomaterna på ett stort fat, riv sönder mozzarellan för hand och lägg på salladen. Avsluta med basilika, halloumitärningar och brödet.
  5. Ringla slutligen olivolja och balsamvinäger över salladen och toppa med  med flingsalt och grovmalen svartpeppar.

Inga kommentarer: