100 g smör
50 g mörk choklad
3 dl strösocker
1,5 dl maizena
1 dl kakao
½ tsk salt
2 ägg
1 dubbel daim
Gör så här:
- Smält smöret i en kastrull under omrörning. Tillsätt chokladen och låt den smälta tillsammans med smöret. Ta kastrullen av plattan.
- Mät upp socker, maizena, salt och kakao i en bunke och häll ner smörblandningen. Rör om och tillsätt äggen. Rör ihop med en slickepott till en jämn smet.
- Kläm fast bakplåtspapper i botten på en springform, ca 20–22 cm i diameter, och pensla kanterna med lite smör.
- Häll i smeten och strö över grovhackad dajm.
- Grädda kakan mitt i ugnen, 170 grader, i ca 20-30 minuter – kakan ska vara kladdig i mitten, lite seg, men inte rinnande.
- Låt svalna.
- Servera kakan med vispad grädde, krossad dajm och skivad banan, eller bär om man föredrar det.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar