lördag 15 juni 2013

Salami- och ruccolafyllda kycklingfiléer med klyftpotatis och fetaostsås


4 kycklingfiléer
8–12 skivor salami, gärna stark sort i lite tjockare skivor
1 kruka ruccolasallad
salt och peppar

2 morötter
1 gul paprika
1 röd paprika
1 röd chili
1 rödlök
1 hel vitlök med frilagda, oskalade klyftor
3 msk olivolja

Gör så här
  1. Gör ett längsgående snitt i kycklingfiléerna, så att de kan vikas ut. Lägg två–tre skivor salami och lite ruccolasallad på varje kycklingfilé och rulla ihop på längden. Fäst med tandpetare.
  2. Häll olivolja i botten av en långpanna och lägg i grönsakerna skurna i bitar. 
  3. Salta och peppra kycklingfiléerna och lägg dem på ett galler som ställs ovanpå långpannan i ugnen.
  4. Sätt in plåten i ugnen på 200–225 grader och stek i 15–20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  5. Ta ut tandpetarna innan serveringen. Skär filéerna i fina skivor och servera med de ugnsbakade grönsakerna. Vitlöksklyftorna skalas och äts hela med grönsakerna. 
  6. Servera med fetaostsåsen och klyftpotatis.
Kycklingen innan den åker in i ugnen.

Fetaostsås
75–100 g fetaost
2 dl matlagningsyoghurt
1–2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk flytande honung
salt och peppar

Gör så här
  1. Mosa fetaosten med gaffel och rör ned yoghurten.
  2. Pressa i vitlök. 
  3. Smaka av med honung, salt och peppar. Låt stå en stund före servering.

Inga kommentarer: