600 g nötfärs
1 förp mozzarella i bit
4 soltorkade tomater
1 dl vispgrädde
1 ägg
salt och svartpeppar
smör att steka i
Sås:
stekskyn
2 dl grädde
100 g philadelphiaost
2 msk kalvfond
Gör så här:
- Blanda färs, ägg, grädde, hackade soltorkade tomater och mozzarella skuren i små kuber.
- Salta och peppra. Forma till ca sex biffar.
- Stek biffarna på ganska hög värme, några minuter per sida, i rikligt med smör. Sänk värmen och stek biffarna tills de är helt klara.
- Lyft upp biffarna och rör ner grädde, philadelphiaost och kalvfond i stekskyn.
- Låt koka upp och låt såsen puttra några minuter (blir såsen för tjock så späd på med lite vatten).
- Lägg ned biffarna och låt allt bli genomvarmt.
- Servera med en sallad och ris eller pasta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar