onsdag 29 maj 2013

Cannelloni i tomatsås


2 pkt färska lasagneplattor

2 burkar ricottaost

1 kruka färsk basilika, finstrimlad

1 gul lök

200 g färska champinjoner

2 kycklingfiléer
salt och peppar
din favoritkrydda, t ex grillkrydda


1 burk färdig pastatomatsås

5 dl grädde
, valfri fetthalt
1 röd chili, finhackad
2 vitlöksklyftor, pressade
1/2 tsk flytande honung
salt och peppar


1 dl riven parmesanost

Gör så här:
  1. Fyllningen: Finhacka löken och champinjonerna och strimla kycklingen. 
  2. Fräs detta i en stekpanna så det får lite färg. 
  3. Blanda med ricottaost och basilika. Salta och peppra.
  4. Såsen: Värm tomatsåsen och blanda ner grädden. 
  5. Krydda med chili, vitlök och honung. Smaka av med salt och peppar.
  6. Klicka lite fyllning på varje lasagneplatta och rulla i hop till en rulle. 
  7. Häll lite sås i botten på en stor gratängform och lägg alla rullarna på. 
  8. Häll resten av såsen över rullarna och toppa med riven parmesanost. 
  9. Grädda i ugnen 200° ca 30 min. 
  10. Servera med en god sallad. 

Inga kommentarer: