söndag 7 april 2013

Orientalisk kycklinggryta


1 kg kycklingfilé
salt och peppar
2 röda paprikor
1 gul lök
1 purjolök
olja att steka i
2–3 msk curry
2 burkar kokosmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl sweet chilisås
2-3 tsk sambal oelek
1 röd chili, strimlad
kycklingfond
1 dl russin
2 pkt bacon
4 ringar ananas (1 liten burk)
2 bananer

Gör så här:
  1. Strimla kycklingfiléerna.
  2. Skär paprikor och purjolök i strimlor, skala och klyfta löken.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfiléen färdig. 
  4. Salta och peppra.
  5. Lägg över kycklingen i en gryta.
  6. Hetta upp lite till olja i stekpannan och fräs curryn hastigt innan grönsakerna läggs i. 
  7. Fräs ytterligare en stund under omrörning.
  8. Lyft över grönsakerna till grytan med kycklingen.
  9. Häll i kokosmjölken, grädde, sweet chilisås, sambal oelek, kycklingfond, chilifrukten och russin i grytan och låt allt puttra ca 10-15 min.
  10. Strimla baconskivorna och knaperstek dem i het stekpanna. Låt fettet rinna av.
  11. Dela ananasringarna i mindre bitar och skiva bananerna. Vänd ner dem och bacon i grytan och låt allt bli varmt. 
  12. Smaka av med salt. 
  13. Servera grytan med nykokt ris.

Inga kommentarer: