1 kg kycklingfilé
salt och peppar
2 röda paprikor
1 gul lök
1 purjolök
olja att steka i
2–3 msk curry
2 burkar kokosmjölk
1 dl matlagningsgrädde
1,5 dl sweet chilisås
2-3 tsk sambal oelek
1 röd chili, strimlad
kycklingfond
1 dl russin
2 pkt bacon
4 ringar ananas (1 liten burk)
2 bananer
Gör så här:
- Strimla kycklingfiléerna.
- Skär paprikor och purjolök i strimlor, skala och klyfta löken.
- Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingfiléen färdig.
- Salta och peppra.
- Lägg över kycklingen i en gryta.
- Hetta upp lite till olja i stekpannan och fräs curryn hastigt innan grönsakerna läggs i.
- Fräs ytterligare en stund under omrörning.
- Lyft över grönsakerna till grytan med kycklingen.
- Häll i kokosmjölken, grädde, sweet chilisås, sambal oelek, kycklingfond, chilifrukten och russin i grytan och låt allt puttra ca 10-15 min.
- Strimla baconskivorna och knaperstek dem i het stekpanna. Låt fettet rinna av.
- Dela ananasringarna i mindre bitar och skiva bananerna. Vänd ner dem och bacon i grytan och låt allt bli varmt.
- Smaka av med salt.
- Servera grytan med nykokt ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar