25 g jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
13 dl vetemjöl
vatten till pensling
Gör så här:
- Finfördela jästen i en bunke.
- Lös upp den i vattnet och tillsätt saltet och mjölet.
- Arbeta degen i hushållsmaskin i 2–3 minuter (för hand dubbla tiden) eller tills den har satt sig. Degen ska vara kladdig.
- Låt jäsa under bakduk i 2 timmar.
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Dela degen och forma den till lagom stora bullar (knåda inte!).
- Lägg bullarna på plåt täckt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ytterligare 15 minuter.
- Pensla med vatten och grädda sedan bröden i 5 minuter.
- Sänk ugnsvärmen till 150 grader (öppna ugnsluckan för att få ner värmen snabbt) och grädda bröden i ytterligare cirka 15–20 minuter.
- Låt dem svalna på galler utan bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar