Foto: Carina Sörgårn |
4 dl basmatiris
2 gula lökar
1 vitlöksklyfta
1 st röd chili
1 msk olja (till stekning)
1 burk krossade tomater
5 dl vatten
1,5 msk kalvfond eller 1 buljongtärning
1 msk tomatpuré
1 tsk honung
1/2 tsk flingsalt
1 pkt persilja (frusen)
1 pkt bacon
Vitlökssås:
2 dl crème fraiche
2 vitlöksklyftor, hackade
1/2 tsk salt
3 msk sweet chilisås
Gör så här:
- Rör ihop vitlökssåsen. Ställ kallt.
- Skala och hacka lök och vitlök.
- Finhacka chili.
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs sen lök, vitlök och chili i 2–3 min, häll i riset och fräs i 2 min till. Rör hela tiden när du steker riset.
- Slå på krossade tomater, tomatpuré, vatten och buljong/fond och koka riset på svag värme i ca 20–25 min. Riset ska vara lite blött när det är klart. Om du tycker att det behövs så häll på lite vatten under kokningen. Smaka av med honung och salt.
- Blanda i persiljan i riset strax innan servering.
- Strimla bacon. Skär korven i "slantar". Stek sedan bacon och korv.
- Servera tomatriset med korv, bacon och vitlökssåsen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar