Förbered spetten fram till stekning och börja sedan med riset. Medan riset kokar färdigt steker du kycklingspetten så blir det klart samtidigt.
4 kycklingfiléer
1 röd paprika i bitar
1 grön paprika i bitar
1 chorizo i skivor
2 msk rapsolja
2 tsk spiskummin
2 tsk salt
1/2 tsk (nymalen) svartpeppar
Rapsolja att steka i
Gör så här:
- Skölj kycklingen noga och torka av. Skär i ungefär centimerstora kuber.
- Blanda olja och kryddor.
- Lägg kycklingen i blandningen medan du förbereder paprika och korv.
- Varva sedan kyckling, paprika och korv på spetten. Fördela så att spetten får ungefär samma mängd av allt.
- Stek spetten i rapsolja till fin färg och lägg över på ugnssäkert fat.
- Stek färdigt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. Kontrollera så att köttet är klart.
Jambalayaris
2,5 dl ris
2,5 dl vatten
1 gul lök, hackad
1 röd eller grön pepparfrukt (jalapeño, chili eller spansk peppar), urkärnad och finhackad
1 chorizo, i småbitar
2 msk rapsolja
500 g krossade tomater
1 tärning grönsaks- eller hönsbuljong
150-200 g majskorn
Salt och svartpeppar
Gör så här:
- Fräs ris, gul lök, pepparfrukt och chorizo i rapsolja.
- Häll i krossade tomater, vatten, 1/2 tsk salt och buljongtärningen.
- Koka på svag värme under lock i ungefär 20 minuter tills vätskan har sugits upp och riset är mjukt.
- Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda i avrunna majskorn och servera till kycklingspetten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar