fredag 29 mars 2013

Leilas easter cupcakes


12 cupcakes

2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
100 g hasselnötter
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk

Gör så här:
  1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Mixa nötterna till ett fint, fint pulver i hushållsmixer med kniv eller mal dem i en nötkvarn.
  4. Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
  5. Rör ner mjölken.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig. 
  8. Låt dem svalna helt.

Nutellafrosting:
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe

Fågelbo:
400 g mandelmassa
36 små chokladägg (Anton Berg eller annat godis)

Gör så här:
  1. Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
  2. Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
  3. Bred frostingen över kakorna.
  4. Pressa mandelmassan genom en ren vitlökspress.
  5. Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
  6. Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.

Inga kommentarer: