12 cupcakes
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
100 g hasselnötter
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
¾ dl mjölk
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
- Vispa ägg och strösocker vitt och riktigt pösigt.
- Mixa nötterna till ett fint, fint pulver i hushållsmixer med kniv eller mal dem i en nötkvarn.
- Blanda nötter, vetemjöl och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
- Rör ner mjölken.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt dem svalna helt.
Nutellafrosting:
1 dl nutella
4 dl florsocker
4 msk kakao av god kvalitet
2 tsk vaniljsocker
150 g philadelphiaost
1 msk kaffe
Fågelbo:
400 g mandelmassa
36 små chokladägg (Anton Berg eller annat godis)
Gör så här:
- Rör nutella, florsocker, kakao, vaniljsocker och philadelphiaost krämigt.
- Tillsätt kaffe och vispa fluffigt.
- Bred frostingen över kakorna.
- Pressa mandelmassan genom en ren vitlökspress.
- Forma trådarna till små fågelbon på toppen av frostingen.
- Lägg ett par chokladägg i varje fågelbo.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar