1 msk olja
1 gul lök, hackad
3 vitlöksklyftor, pressade
0,5 dl tomatpuré
300 g nötfärs
2 dl risoni, kokt
2 morötter, grovrivna
1 burk krossad tomat
1 liter vatten
1 buljongtärning
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
0,5 krm cayennepeppar
En klick matyoghurt vid serveringen.
Gör så här:
- Hetta upp olja i en gryta och lägg i lök, pressa i vitlöksklyftor och tillsätt tomatpuré. Fräs på medelhög värme i 3 min. Tillsätt nötfärs och stek tills färsen är genomstekt.
- Koka 2 dl risoni enligt paketets anvisningar.
- Tillsätt morötter, krossade tomater, vatten, buljongtärning, paprikapulver, chilipulver, salt, svartpeppar och cayennepeppar i grytan. Koka upp och låt puttra på medelvärme under lock i 10–15 min. Behövs det, så tillsätt ev lite mer vatten.
- Servera färssoppan med risoni och en klick matyoghurt.
- Ett gott bröd passar bra till också.
- Soppan kan förberedas i sin helhet. Koka i så fall risonin och kyl den. Förvara risonin i kylen och lägg i den när du värmer soppan på nytt. Matyoghurten tillsätts vid serveringen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar