2 gula lökar
1 stor röd paprika
smör att steka i
2 msk paprikapulver (gärna rökt)
1 msk spiskummin
1 msk mejram
1 burk krossade tomater (400 g)
1 burk vatten (använd tomatburken!)
3 dl tomatjuice
2 msk kalvfond
2 vitlöksklyftor, pressade eller finhackade
1–2 röda chilifrukter (med eller utan kärnor och innerväggar beroende på hur het soppa du vill ha)
salt
nymald peppar
hackad persilja
Till servering:
gräddfil
Gör så här:
- Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Fräs i smör utan att de tar färg. Blanda i paprikapulver, spiskummin och mejram och låt kryddorna fräsa med någon minut.
- Höj värmen, lägg i färsen och stek den smulig.
- Tillsätt tomater, vatten (mängden avgörs av hur "soppig" du vill ha soppan), tomatjuice och fond.
- Tillsätt vitlök och chili.
- Koka ihop såsen länge, minst 15 minuter, men gärna ännu längre.
- Smaka av med salt och peppar och strö över persilja.
- Servera med en klick gräddfil.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar